Sunday, September 28, 2008

Komikoo #6


Sudah berada di pasaran, akhirnya.

Untuk pelawat blog ini, kemas kini terhadap isu baru Komikoo hanya akan dibuat selepas ia benar-benar berada di rak buku toko buku atau kedai-kedai majalah/mamak berhampiran untuk mengelakkan kejadian ia tidak dijumpai langsung.

Untuk kesekian kalinya juga, Komikoo kali ini lewat lagi. Ia sepatutnya keluar pada 15 haribulan tetapi sekali lagi, masalah teknikal membelenggu dan menyebabkan ia lewat seminggu. Pihak bertanggung jawab akan sedaya upaya membaiki masalah ini.

Sempena bulan Syawal ini, kami di Komikoo ingin memohon maaf andai ada tersilap kata atau terkasar bahasa.

O_O.

Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Krew Komikoo

19 comments:

Kalamtimur said...

Moga Komikoo akan berada di pasaran pada tarikh yang dirancang. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat pengkarya-pengkarya serta pembaca-pembaca Komikoo.

LanDoP JuRuH said...

hmmm....takpe lambat.janji komikoo terus ada..tiadk pupus..tap jagan la sokmo lambat kuaran..ok la pada krew2 komikoo slamat berhari raya lah.raya lah puas2 pastu jagn lupa untuk keluaran terbaru tu...
ok lah...

SELAMAT ARI RAYA....

Sarah Joan Mokhtar said...

Cover Komikoo makin mengancam :D I am SO buying this issue!

pray2freepalestin said...

assalamualaikum....pertama-tama aku nak..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!apasal komikoo tak ada kat tempat aku(masai,johor bahru),punyalah lama aku tunggu,ingatkan komikoo dah mati,rupa2nya masih bernyawa,alhamdulilllah!!cubalah cari tahu apasal komikoo tak ada kat tempat aku yer.SELAMAT HARI RAYA!!

pray2freepalestin said...

assalamualaikum....pertama-tama aku nak..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!apasal komikoo tak ada kat tempat aku(masai,johor bahru),punyalah lama aku tunggu,ingatkan komikoo dah mati,rupa2nya masih bernyawa,alhamdulilllah!!cubalah cari tahu apasal komikoo tak ada kat tempat aku yer.SELAMAT HARI RAYA!!

pray2freepalestin said...

assalamualaikum....pertama-tama aku nak..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!apasal komikoo tak ada kat tempat aku(masai,johor bahru),punyalah lama aku tunggu,ingatkan komikoo dah mati,rupa2nya masih bernyawa,alhamdulilllah!!cubalah cari tahu apasal komikoo tak ada kat tempat aku yer.SELAMAT HARI RAYA!!

pray2freepalestin said...

assalamualaikum....pertama-tama aku nak..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!apasal komikoo tak ada kat tempat aku(masai,johor bahru),punyalah lama aku tunggu,ingatkan komikoo dah mati,rupa2nya masih bernyawa,alhamdulilllah!!cubalah cari tahu apasal komikoo tak ada kat tempat aku yer.SELAMAT HARI RAYA!!

LanDoP JuRuH said...

brapa punye banyak da dia anta komen,hahahha
apa2 pun aku da baca isu baru ni..
walaupun aku kureng dgn manga ni tp apa2 pun ok laa
puas ati rrr
cita yang aku suka tajuk terbiar hahhaha
memang terer la buat cita tu watak dia kucing n anjing je hahaha...bgus2
aku arap komik tanp daailog ni terus ada....
jap aku nak tanye ader lukisan pendekar tu alaa yang aedes lukis tu akan di siar kat komikoo ke???tu komik pahlawan mimpi ke???
aku tau pu sebb aku baca urbancomik(adik breadik korang la)masa aedes d teruramah hahhaa....
aku arap komik aedes tu korang terbit kan....kim salam sama dia hahhahaa

AmaN MAJESTY said...

Askum? 1st., saya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak dan tahniah kerana ada juga KOMIK negara yang hidup!!!
Isu 1 Hingga 5, saya cukup dan teramat bangga dengan intipati KOMIKOO tapi bila tengok dan tatapi isu 6, hampa sikit! Kenapa KOMIKOO mesti ada versi-versi begini? Memang diakui manga memang hebat tapi bukan semua manga best juga........ Kan bagus kalau dalam KOMIKOO ada pelbagai komik mcm isu 1-5 itu, macam URBAN COMICS-REVOLUSI KOMIK TANAHAIR dulu!!! Walaupun mungkin ada komik-komik tiada sambungan dalam isu masa itu, tetap ada gantinya juga,kan? Bukan saya nak komen ler yang isu 6 ni tidak best tapi memang tidak sesuai kamu buat versi-versi sebegini walaupun kamu mungkin dah terrer buat manga lebih dari Eiichihora Oda(ONE PiECE-GOMU GOMU NO...) tapi JUGANAH...,SiAPA...,URBAN BABES...,DUNIA NUN...,EViLSPELL...,PASKAL GARUDA...,CAMEO...,Dan pendek kata (sedangkan yang ditaip sudah panjang?) semua karya-karya yang ada kat URBAN COMICS-REVOLUSI KOMIK TANAHAIR Dan SEDIKITSEBANYAK kat KOMIKOO ISU 1-5 TETAP mahu disantap.... Bukan juga nak membandingkan tapi sekadar nak kongsi apa yang saya rasa aje...... saya minta maaf ler kalau ada menyinggung kamu yer, saya ikhlas nak tegur sebab saya sayang ngan URBAN COMICS-REVOLUSI KOMIK TANAHAIR dan KOMIKOO...

rabia said...

Cover besh. Yep cover mmg besh, tapi um artikel takde langsung lew.

jangan marah haa, aku nak bagi komen sikit. Edisi 'bertemakan manga' ni kureng lew bagi aku. Idea ni kira tak menjadi sangat, sebaliknya aku tengok macam klon magazine gempakstarz la pulak.

Kepada encik editor, jgn lew risau sangat kalau pembaca pi kutuk, kritik, atau tuduh yg korang ni mendiskriminasi komik lain (e.g stail manga). sampai terpaksa buat edisi manga pulak tu.

Aku pun suka stail manga gak, tapi aku harap majalah korang ni biarlah bervariasi macam biasa for the next issue. My pov, itulah identiti korang, besh! Cerita yg berkualiti. Stail komik yg bervariasi. Unik.

Anyway, dlm banyak2 komik, aku suka 'Terbiar'. & Thanks for the poster!

p.s - To the editor again, next time jgn ikut sangat advice rakan ko tu. Tak best, tak best. Just follow your instinct, be sarcastic! Sodap.

p.p.s - Selamat Hari raya, maaf zahir batin. Sorreh, kalau aku tersilap komen. :)

Yahzah Republic Blog said...

Di Johor Bahru agak susah untuk dapatkan KOMIKOO. Saya cadangkan Pihak KOmikoo Jual secara Online di internet. Dengan demikian Pihak komikoo boleh kurangkan kos operasi. Saya Harap KOMIKOO akan berdiri dengan hebat bersama Komik Gila-Gila, Komik Ujang dan komik Gempak . Oh ya, saya harap sesangat boleh tak KOMIKOO buat edisi untuk bahasa inggeris? PLEASE...........

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Aku rasa sangat2 kuciwa r.

1 1 bulan aku tunggu untok sept issue last2 kuar bulan oktober plak
2 1 bandar kuching aku carik dari kedai buku besar sampai r yg kecik2 x gak jumpa.
3 then jumpa luar kuching harga plak RM6. Mahal dari harga kat Sabah plak.
4 tengok dlm wei mana Siapa?, obesia, asalan yg nak jadi Juganah sume 2?
5 sume mukesurat black n white (dan kelabu x lupe r)
6 ingat edisi manga kira 1 idea kreatif r tapi rasa cam beli mag llain plak. X der yg luarbiasa r. x menjadi r
7 mane artikal?
8 ben conquer 16 pages. Wei bukan ker dier dah ada mag dier sendiri ker?


Kesimpulannya: aku ttp akan beli KOMIKOO gak r in the future tp jangan r stiap issue same cam ni jer plak

Gruntz said...

apasal susah nak cari komik ni dekat kedai?aku dpt beli isu pertama je...

INDRA QIRANA said...

aku rasa idea nak buat edisi manga ni korang bleh buat, kalo korang dah stabil jer mcm gempak...maksud aku, kuar satu lagi buku kira cam sample ahh..yg mangga saja..tapi komikoo tetap kuar gak dan komik2 seperti obesia, juganah, siapa akan tetap menemui peminat...pasal korang kuar sebulan sekali...nak follow pon agak lama, nikan pulak korang dah gap kan sampai dua bulan... betul2 spoil ahh... better untuk membuktikan korang tak rasict tentang manga ko mix kan aje ngan komik2 lain dlm satu isu...tu lagi mudah... harap2 korang belajar dari apa yg jadi kat JOM dulu ehhh...Jgn marahhh..aku nak antar komik kat korang bleh tak? heheheheh..

INDRA QIRANA said...

aku rasa idea nak buat edisi manga ni korang bleh buat, kalo korang dah stabil jer mcm gempak...maksud aku, kuar satu lagi buku kira cam sample ahh..yg mangga saja..tapi komikoo tetap kuar gak dan komik2 seperti obesia, juganah, siapa akan tetap menemui peminat...pasal korang kuar sebulan sekali...nak follow pon agak lama, nikan pulak korang dah gap kan sampai dua bulan... betul2 spoil ahh... better untuk membuktikan korang tak rasict tentang manga ko mix kan aje ngan komik2 lain dlm satu isu...tu lagi mudah... harap2 korang belajar dari apa yg jadi kat JOM dulu ehhh...Jgn marahhh..aku nak antar komik kat korang bleh tak? heheheheh..

Chili Careanthing said...

Banyak susahlah nak cari komikoo. aku bukan apa yelah aku suka buat koleksi terutama komik tempatanlah.
Aku rasakan baik komikoo buat komik grafik bagi episode kartun kat komikoo tu yang dah habis cerita. Ah skarang ni gawat beb. komik yang ben buat pun hangus alah.. komik POWDER tak nampak pun lagi. dan satu lagi komik STARZ bawah komik gempak pun dah tak terbiit lagi. Untuk kurangkan kos buat komik grafiklah. dalam bahasa inggeris. oh ye, kat johor bahru and muar (Johor) susahlah nak dapat komikoo. kenapa ye?

syencho said...

komikoo da jd manga @_@
aku agak frust bukan sebab aku x suka manga..aku suka sgt suka tp aku da set komikoo ni utk aku baca komik2 cam kromosom ngn adijin nyer stail...apa2 pn aimo dan eisu dr dulu bes buat manga utk aku :D

keep it up guys

LanDoP JuRuH said...

to komikoo.....
aku memang setuju apa yang dikata oleh fun2 komikoo... kenpa perlu manga???macam da lari matlamat laa.....apa2 pun mungkin ader sbb korang buat mcm tu..mungkin konak cakap koorang juga temina stile manga bukan pada saatu styleje kaan???
apa2 pun aku arap koorang buat mcm fun2 ko nakk..kenpa perlu terbitkan manga...stil kan komik2 yang adaa mcm kmik siapa,juganah tu n koorang teruskan komik bersiri n than baru la selit2 sikit2 manga ok???
apa2 pun aku ttp sokong komikoo...

rhea the pessimist said...

oooh i love the cover!!! its bu kidchan right??? im such a big fan of her!!!!!