Wednesday, May 28, 2008

Di pasaran minggu pertama Jun. Dapatkannya!

20 comments:

azhar said...

cargas!!

best nih!

tak sabar nak beli!

LanDoP JuRuH said...

hahhahaa....bgus2 akhirnye penyeksaan 2bulan ni terhapus hahaa...
eh aku nak tanyerr mcm mna nak antar komk kat korang ekk...aku masih tak paham looo

azarimy said...

cover tu dah final ke?

komikoo said...

Yup Encik Azarimy. Sudah final.

ayez said...

Tak jumpe lg Komikoo ni kat market. Agak2nyer sape ek artis yg contribute komik dlm issue kali ni. *v*

Hmm.. cover tu tak dpt feeling attraction mcm cover yg sblm ni ler. Takde impact. Colour pallete pun tak mengancam target market mude-mudi yg seperti saye nih.

This may be just me and my thoughts. *shrugs* Ben yang colour sendiri ke? 9_9

ayez said...

Oh nevermind, just checked the fullview and read the whole artist contributing in issue #3. Sorry! XD

Gilerh lagi fullview lagi nampak cover cam tak siap. Nevermind. Never judge a book by its cover I guess. OvO

FAIZALMUKHTAR.COM said...

hah. lega. komikoo kembali daa...

Zack said...

*tengah belek2 Komikoo yang baru dibeli di MPH tengah hari tadi*

7aman7 said...

waahhh....betui2..
x jumper lagi ar komikoo...
ohye.. klu nk hantar komik kne bagi surat rasmi ker? apa lagi yang kena bagi ye??

ubder said...

langit kembali cerah

7aman7 said...

wahahaha!! yes!! x sangka leh jumper komikoo edisi jun kat KLsentral. ^^
dah abis baca dah masa naik ERL balik salak tinggi. best!
wah,not bad. ni first time aman baca komikoo n really give me a good impression. good work! ^^ so,skang nak komen..hehe

-cover memg cun. pastikan cover sentiasa meletup. baru pembaca baru tringin nk tgk isi dlm mag ni. teruskn usaha dgn cover yg lebih cun!

-kualiti majalah pun agak bagus. cumer terlalu cepat sgt.. klu boleh tebalkan lagi la..

-aman paling tertarik dgn komik Kultus Kucing Hitam. haha,lawak yg sempoi. lukisan yg sedap mata memandang. lawak yg ringan tapi bodoh giler! tergelak kot bc ending dia. x logik! tp klakar! hahaha

-and paling suke gak komik Nujum Pakcuaca! hahaha,page no.2 paling x boleh blah..hahaha! korang yg lain patut baca gak!

-komik bulan, bintang & mentari agak unik. suke tgk page no.1 dan no.5.. yg ada bulan n matahari tue. cool!!

-komik obesia pun best! lukisan lawa. aman ske tgk komik kaler2 nih.. =p tp,aman susah nk paham jalan citer jer.. sori.. maybe otak aman nie da jem kot.. haha

-yang lain2 pun menarik gak! keep it up guys! teruskan menyokong kartunis2 malaysia! aman pun akan try hantar artwork aman. ^^ wish me luck! babai. Hidup KOMIKOO!!

LanDoP JuRuH said...

hhahhaa.tdi br aku beli kmiko hahha
sminggu aku duk tanye tokei keda tu..aku rasa tokei tu da boringgilerr aku asyik tanyee majalah ni haaa...tp aku memang puas ati sbb banyak komik loo!!! tahniah aku ucapkan ...hhahaa.aku suka tgk kartun si kromoson tu hhahaha kasian kat brunng tuu..aku tak abis lagi bc komik tu..lepasni kot..sbb terlalu teruja nak tulis komen ni hahhaha....dan lepas ni aku nak si ahmad kamil@aedes(idola aku..respek woo..)lukis pasal pendekar lak.hahha.buat tu..dan aku arap pelukis2 urbancomic antar karya nk komikoo..terutama mahathir buang@milx(idola gak ni)adijin da ada da .....dan satuu lai cadangan aku cover majalah ni biar pelukis tempatan kita lukis...ok??? bia gempak ckit cover kmik kita...ok tahniah semua....
SOKONGLAH KOMK MALAYSIA

madstone said...
This comment has been removed by the author.
madstone said...

Tahniah komikoo untuk isu yg ke-3!!

Keep up the good work Komikoo! Gila kentang banyak komik! Aku suka!

kamaruladli said...

yang aku suka:
- komikoo dah kembali
- lebih banyak komik
- komik cinta tekno, kultus kucing hitam, nujum pakcuaca, mat skipa, obesia
- artikel roman kodian pasal menipu


yang aku tak berapa nak suka:
- kualiti kertas dan warna. kalau boleh biar macam isu #1 dulu.
- mana menghilangnya ceritera, artikel 12, poolemik? (ya, aku adalah golongan pembaca minoriti yang ekceli suka dengan artikel dalam komikoo.)
- font untuk artikel kecil yang amat. tak best.

yang aku harap:
- komikoo tingkatkan kualiti kertas dan warna.
- tambah mukasurat
- konsep komik bisu macam mat skipa tu dijadikan regular. maksud aku untuk setiap isu ada komik bisu. amma!

okeh, itu aje. ini sekadar pandangan peribadi seorang pembaca komik. sori kalau ada terkasar bahasa atau ada yang terasa.huzzah!

nixam said...

halo, komikoo.. lama giler aku tunggu komik korang #3. tapi nape tak banyak artikel mcm dulu? komik2 dlm isu ni mmg giler best.. terlepas gak rindu aku baca urban comics dulu. harap2 komikoo bertahan selamanya, jgn lpas 10-20 keluaran terus hilang entah ke mana mcm komik2 dulu (malas nak listkan).

nak tanya, kalau aku nak hantar komik aku kat korang boleh ke? hehe tanya je.. aku pernah hantar kat komik gempak satu masa dulu tapi selalu kena rijek je. last2 aku malas nak lukis. mybe lukisan aku tak anime sangat kot, terlalu kebaratan kononnya.. skrg bile tngok komikoo membara balik rasa nak lukis.

terima kasih.. majulah komikoo untuk pembaca malaysia. heheh

Munir said...

salam...tahniah untuk keluaran nim 3..huhu saya xde keluaran num 1 dan 2..harap2 pihak komikoo leh wat ruangan order untuk keluaran yg lepas2...

LanDoP JuRuH said...

komikooo............
bg aku laa banyakkankomik jagn banyak kan artikel
br boleh pagil majalah komik......

fssf said...

komikoo edisi jun telah diresensi di blog kami.

Kai Anoul said...

Erkh...dah kuar rupenyer Komikoo ni! Maaf tanye but apsal Komikoo tak sampai Perak?

Susah tol raseneye jiwa tanpa Komikoo nih :P